China brons gleitlager fabrikant

GLUUR Kokerringen voor Toesteleenheid, de Hydromotor & Pomp van de Hoge drukinjectie

Productdetails:
Plaats van herkomst: Zelfsmerende Lagersfabrikanten
Merknaam: VIIPLUS Sleeve & Bearing
Certificering: ISO 9001
Modelnummer: GLUUR ring
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: Verhandelbaar
Prijs: Competitively Priced vs DU DX, Provides Lubricating Bush
Verpakking Details: Houten de pallet Houten geval van het de uitvoerkarton
Levertijd: 7-25 het werkdagen
Betalingscondities: T/T
Levering vermogen: Van een flens voorzien Bronsringen, de Wasmachines van de Bronsduw, Zelfsmerende Bronsringen
Contact nu

Gedetailleerde informatie

Toepassing: Voor Toesteleenheid, hydro-Motor en de Pomp van de Hoge drukinjectie Materiaal: GLUUR STAALbrons

Productomschrijving

Zelfsmerende Duidelijke Ring

 

Gewijzigd GLUUR met zelfsmerende additieven voor toepassingen waar chemische producten waar de chemische producten kunnen worden gebruikt. Uitstekende slijtage in zowel natte of droge toepassingen. Beschikbaar met een bronssubstraat voor gebruik als chemische pomp of klepringen. De extra dikke voering staat voor lichte wijzigingen voor schachtverkeerde opstelling toe.

 

Lagers van de hoog-ladings de droog-In werking stelt Koker


Precisiedelen aan Orde van China worden gemaakt dat
GLUUR Kokerringen bestaat uit staal steun, GLUREN de gesinterde porousbronze laag en het glijden de laag van gewijzigd. De oliecontactdozen werden gevormd op de oppervlakte van het glijden laag. Dit product heeft lage wrijvingcoëfficiënt bij anticorrosief op hoge temperatuur en goede. Het is toepasselijk in toesteleenheid, hydro-motor en de pomp van de hoge drukinjectie, enz.

 

Kokerring & Lagerstype

  1. Cylindircalstruiken
  2. Van een flens voorzien Struiken
  3. Duwwasmachines
  4. Glijdende Plaat

 

GLUUR Kokerringen voor Toesteleenheid, de Hydromotor & Pomp van de Hoge drukinjectie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat zijn de assemblagepunten van glijdende lagers?


Het glijdende lager is algemeen genoemd geworden vliegtuiglager, is zijn vorm eenvoudig, groot contactgebied, als de smering goed wordt gehandhaafd, slijtvast glijdend lager zeer goed zal zijn, zal het dragende leven zeer lang zijn. De lagercapaciteit van glijdend lager is groot, is de roterende precisie hoog, heeft de smeringsfilm geen olielager om zich tegen effect te verzetten. Daarom wordt het wijd gebruikt in techniek. Maar zijn grootste nadeel is dat hij niet genoeg olie kan in reserve houden. Wanneer het smeermiddel niet genoeg is, veroorzaakt het onmiddellijk strenge slijtage en mislukking.
De glijdende lagers kunnen in duw glijdende lagers en radiale glijdende lagers volgens de verschillende richtingen van zelfsmerende lagers onder lading worden verdeeld
Volgens de vorming van de smeringsfilm is het principe verdeeld in: het dynamische het glijden dragen en het hydrostatische het glijden dragen
Volgens de andere structuur kunnen de vormen worden verdeeld in: het integrale het glijden dragende sectie het glijden dragen


Eigenschappen:


Vergeleken met het rollen het dragen, heeft het glijdende lager de kenmerken van hoge lagercapaciteit, goede seismische weerstand, stabiele en betrouwbare verrichting, met geringe geluidssterkte en met lange levensuur. Het wordt wijd etc. gebruikt in interne verbrandingsmotor, walserij, groot motor en instrument, radar, astronomische telescoop.
1. Installatie van glijdende lagers
De glijdende dragende installatie van de eerste om deklaag met beschermende roestagent (exclusief gesloten lager) van de hand te doen, kan de hydraulische methode gebruiken, wanneer de installatievereisten van lager binnendiering zonder het lager van de effectlading op het gekwalificeerde blok van het schachtlager wordt geladen uitoefenen zullen, als zijn er kunnen geen voorwaarden koperhamer ook gebruiken zacht onttrekken op een installatie van de lager binnenring, staat het gewone lager de kleur hete methode toe, maar niet meer dan 100 graden die, die de olietemperatuur verwarmen en moeten zijn vrij het eenvormige verwarmen dragen zouden.
2. Installatie van glijdende lagers
Wanneer het glijdende lager wordt geassembleerd, moeten de voor en achterlagers in hetzelfde vliegtuig, dezelfde lijn, dezelfde as zijn, moeten de parallelle lagers aan elkaar evenwijdig op hetzelfde vliegtuig zijn, en de assemblageontruiming verbeteren, zodat het niet-parallellisme en het eind aan de ontwerpvereisten, voldoen om het vlotte glijden van het materiaal te verzekeren.
3. Post-installatieeisen ten aanzien van glijdende lagers:
1) het eindgezicht duidelijk met modelaantal op het lager zou in het zichtbare deel voor gemakkelijke vervanging moeten worden geïnstalleerd.
2) de boogstraal bij droeg schouder van de schachthals of shell zou moeten zijn minder dan de boog het afkanten straal van het dragende eindgezicht, om ervoor te zorgen dat het lager aan de schachtschouder en shell dicht zal zijn schouder na assemblage droeg.
3) het het bevestigen apparaat van het lager moet in goede staat zijn en betrouwbaar, met gematigde strakheid en betrouwbare ontspanning.
4) tijdens het assemblageproces, houd schoon om puin te verhinderen het lager in te gaan;
5) na assemblage, kan het lager buigzaam zonder lawaai roteren, en de temperatuurstijging over het algemeen overschrijdt 50 graden niet.

Gelieve te voelen vrij om ons te contacteren telefonisch of ons contactpersoonformulier in te vullen, zullen wij u zo spoedig mogelijk contacteren.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn