China brons gleitlager fabrikant

ISO 9001 de Overgegaane Duidelijke Ringen van de de Keukenmachinemixer van het Kokerlager

Productdetails:
Plaats van herkomst: GEMAAKT IN CHINA
Merknaam: Plain Sleeve Bearing
Certificering: ISO 9001
Modelnummer: Voor de Mixerringen van de Mixerkeukenmachine
Betalen & Verzenden Algemene voorwaarden:
Min. bestelaantal: Overeen te komen
Prijs: Negotiable
Verpakking Details: HOUTEN DE PALLET HOUTEN COMPUTER-AIDED SOFTWARE ENGINEERING VAN HET DE UITVOERkarton
Levertijd: 10-15 dagen
Betalingscondities: T/T
Levering vermogen: Online bronsringen • Glijdende Lagersfabrikanten • Zelfsmerende Ringsleveranciers
Contact nu

Gedetailleerde informatie

Ringsmateriaal: Gesinterde bronsringen Ringseigenschap: doordrongen olie
Ringsgrootte: Aangepast Ringstype: Koker
Ringsontwerp: Van olie doordrongen ringen Grootte: Metrische Grootte
Hoog licht:

wrapped bronze bushings

,

graphite sleeve bearings

Productomschrijving

Olie doordrongen lagers, 

Kies van onze selectie van het van olie doordrongen Lager van de ringen Duidelijke Koker uit China, met inbegrip van kokerlagers, van een flens voorzien kokerlagers, en meer. In voorraad en klaar te verschepen.

Cu663 doordrong de Gesinterde Olie van het Bronspoeder Metallurgie die Ring in China wordt gemaakt.

wij zijn gespecialiseerd in ring, bronsringen.

Wij zijn gespecialiseerd in vervangstukken voor huistoestellen en het produceren van brons bushigs van mixer, ventilator, kokerring voor ijskast, enz. Wij voeren motorenringen en hardware duidelijke lagers uit.

Cu663 Doordrongen de Ringsmateriaal van SAE 660 Olie, Delen van het het Tinbrons van C93200 Leaded Lagers en.

VIIPLUS is de naam u kunt tellen. Wij zijn uw volledige bron voor zelfsmerende lagersoplossingen.

Duidelijk Kokerlager voor de Mixerringen van de Mixerkeukenmachine

ID*OD*LENGTH gesinterde koperkoker, Gesinterde bronsringen.

 

Van olie doordrongen ringen die bronsring productieproces sinteren

De poedermetallurgie is het proces om metaalpoeder te maken of metaalpoeder (of een mengsel te gebruiken die van metaalpoeder en non-metal poeder) als grondstof, en, en metaalmaterialen, samengestelde materialen en diverse types van producten vormen sinteren maken. De poedermetallurgie is gelijkaardig aan ceramische productie in zoverre dat beiden tot poeder het sinteren technologie behoren. Daarom kan een reeks nieuwe technologieën van de poedermetallurgie ook in de voorbereiding van ceramische materialen worden gebruikt. wegens de voordelen van de technologie van de poedermetallurgie, is het de sleutel geworden om het probleem van nieuwe materialen op te lossen en een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe materialen gespeeld.
De poedermetallurgie omvat het maken van poeder en artikelen. Onder hen, is het poeder hoofdzakelijk metallurgisch proces, en letterlijk. De producten van de poedermetallurgie, anderzijds, gaan vaak ver verder dan materialen en metallurgie en zijn vaak technologieën die veelvoudige disciplines overspannen (materialen en metallurgie, machines en werktuigkundigen, enz.). In het bijzonder, de moderne 3D druk van het metaalpoeder, die werktuigbouw, CAD, omgekeerde techniek, gelaagde productie, numerieke controle, materiële wetenschap en lasertechnologie integreert, maakt de productentechnologie van de poedermetallurgie een moderne uitvoerige technologie over meer disciplines worden.

Bepaal de technologie van de Poedermetallurgie voor Van olie doordrongen ringen


De poedermetallurgie is een industriële technologie voor het maken van metaalpoeder of het gebruiken van metaalpoeder (of een mengsel van metaalpoeder en nonmetal poeder) als grondstof, door het vormen van en het sinteren, om metaalmaterialen, samengestelde materialen en diverse types van producten te maken. De technologie van de poedermetallurgie is wijd gebruikt in FI 复制 elds van vervoer, machines, elektronika, ruimte, wapens, biologie, nieuwe energie, informatie en de kernindustrie, en geworden één van de meest dynamische takken van nieuwe materiële wetenschap. De technologie van de poedermetallurgie heeft een reeks voordelen zoals significante energie - besparing, materiële besparing, uitstekende prestaties, hoge precisie en goede stabiliteit, enz. Het is zeer geschikt voor massaproduktie. Bovendien kunnen sommige materialen en complexe delen die niet door traditionele het gieten en het machinaal bewerken methodes kunnen worden gemaakt ook door de technologie van de poedermetallurgie worden gemaakt, die veel aandacht van de industrie heeft aangetrokken.

De algemene definitie van de de productenindustrie van de poedermetallurgie omvat ijzerhulpmiddelen, gecementeerd carbide, de magnetische materialen en producten van de poedermetallurgie. Strikt van de de productenindustrie van de poedermetallurgie verwijst slechts naar de producten van de poedermetallurgie, met inbegrip van de delen van de poedermetallurgie (de meerderheid), olielager en metaalinjectie het vormen producten.

Kenmerken van de technologie van de Poedermetallurgie voor Van olie doordrongen ringen


De poedermetallurgie heeft unieke chemische samenstelling en mechanisch en fysische eigenschappen die niet door traditionele het gieten methodes kunnen worden verkregen. De technologie van de poedermetallurgie kan direct in poreuze, semi-dichte of volledig dichte materialen worden gemaakt en de producten, zoals olielager, toestel, CAM, gidsstaaf, hulpmiddel, enz., is een minder scherp proces.
(1) poeder metallurgietechnologie kan bias van legeringscomponenten minimaliseren en de dikke en ongelijke gietende structuur elimineren. Het speelt een belangrijke rol in de voorbereiding van krachtige zeldzame aarde permanente magnetische materialen, de opslagmaterialen van de zeldzame aardewaterstof, zeldzame aarde lichtende materialen, zeldzame aardekatalysators, supergeleidende materialen op hoge temperatuur, nieuwe metaalmaterialen (zoals legering al-Li, poedert de hittebestendige Al legering, superalloy, corrosiebestendig roestvrij staal, het staal van de poederhoge snelheid, intermetallic materialen op hoge temperatuur van de samenstellingsstructuur, enz.).
(2) een reeks krachtige onevenwichtsmaterialen zoals amorf, microcrystalline, quasi-kristallijn, nanocrystalline en oververzadigde stevige oplossing kan worden voorbereid. Deze materialen hebben uitstekende elektrische, magnetische, optische en mechanische eigenschappen.
(3) het kan veelvoudige types van samenstellingen gemakkelijk realiseren en volledig spel geven aan de kenmerken van elk componentenmateriaal, dat een procestechnologie voor goedkope productie van krachtige metaalmatrijs en ceramische samenstellingen is.
(4) het kan materialen en producten met speciale structuren en eigenschappen produceren die niet door gewone uitsmeltingsmethodes, zoals nieuwe poreuze biologisch materialen, de poreuze materialen van het scheidingsmembraan, krachtige structurele ceramische abrators en functionele ceramische materialen kunnen worden veroorzaakt.
(5) de dichtbijgelegen-netto vorming en de geautomatiseerde massaproduktie kunnen worden gerealiseerd, waarbij effectief het middel en het energieverbruik van productie worden verminderd.
(6) het kan volledig gebruik van erts, afval, staal producerende modder, gerolde ijzer en staalschalen maken, en afvalmetaal recycleren als grondstoffen, dat een nieuwe technologie is die materiële regeneratie en uitvoerig gebruik kan effectief leiden.
Veel van onze gemeenschappelijke het machinaal bewerken hulpmiddelen en hardwarehulpmiddelen worden gemaakt door de technologie van de poedermetallurgie.

Olie doordrongen bronslagers.

 

De slijtageweerstand en de antifrictiekwaliteiten van het olie doordrongen gesinterde brons maken voor een uitstekende gidsring.

 

 

GESINTERDE BRONSringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ontwerpen voor Gepoederde Metallurgie

 

De lagers zijn een natuurlijk product voor Olie Doordrongen Ringen wegens zijn gecontroleerde poreusheid en de resulterende smering met alle accomodatie. Het gestalte geven van een gesinterd lager wordt hoofdzakelijk bepaald door het hulpmiddelontwerp en zijn vervaardiging. De aangewezen lay-out van de componentenmeetkunde en de selectie van geschikt materiaal volgens het Olie Doordrongen Ringenproces heeft een sterke invloed op het hulpmiddelleven en bijgevolg op de prijs van het deel. Het is daarom lonend om enkele richtlijnen van ontwerp te overwegen met betrekking tot de Olie Doordrongen Ringen.

 

Onderzoek Olie Doordrongen Ringentypes

 

Olie Doordrongen Ringen

 

 

MATERIËLE CODE BASISmetaal LEGERINGSsamenstelling
Gebaseerd brons Type II DIN30 910 het Type mil-B-5687C I van PART3SintA50 van SAE841 ASTM B438-70 GR1 CompA Cu87.5~90.5, Fe1.0max, Sn9.5~10.5, P1.75, 0,5
Gebaseerd ijzer Het Type mil-B-5687C II van SAE863 Type3 SATM B439-70 GR4 CompB Fe; Cu18.0~22.0, Fe2.0-TOELAGE

 

 

Materiële Specificaties

 

Samenstelling
%
Dichtheid
(gm/cc)
Poreusheid
(% in volume)
K Sterkte
Constant
Trek
Sterkte
Verlenging
(in 1 " %)
Opbrengst
Sterkte
Psi
Vergelijkbaar
Benoemingen
Koper 87.5-90.5

Ijzer 1,0 max.
Tin 9.5-10.5
Koolstof 1,75
Andere Elementen 0,5
6.4-6.8 19 min. 26500 14000 1 11000 ASTM B-438-70
GR1 type 11

MPIF CT-1000-K26
SAE 841
Type I. Bedrijf. A
Super Gesinterde Ijzer Materiële Specificaties
Koper 18.0-22.0

Ijzersaldo
Andere Elementen
5.8-6.2 19 min. 40000 22000 1 22000 ASTM B-439-70
GR4
SAE 863, Type 3
Mil-B-5687C
Type II. Bedrijf B

 

Muurdikte

Als algemene regel, zouden de muren niet dunner moeten zijn dan 0,060 duim (1,52 mm) en de verhouding van de lengte aan muur zou minder dan 8:1 voor hulpmiddelsterkte moeten zijn en ervoor zorgen dat het poeder behoorlijk alle secties van de matrijs voor juiste deeldichtheid vult. Vermijd listig lange, dunne muren; zij vereisen bewerkend dat breekbaar is en delen zelf hebben een tendens naar dichtheidsvariatie. Waar de verhouding van lengte-aan-muur dikte zoals 8:1 of meer zo hoog is, moeten de speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen om eenvormig te bereiken vullen, en de variaties in dichtheid zijn onvermijdelijk. De lagere lengte aan diameter en of de lengte aan de verhoudingen van de muurdikte, gemakkelijker het worden om eenvormige dichtheid door het deel te handhaven.

 

Randen

 

De randen van een deel moeten met schuine randen in plaats van stralen worden ontworpen om bramen te vermijden. Bij 30-45 graden. de afkanting met een oppervlakte van 0,005 duim (0,13 mm) zal aan 0,015 duim 0,38 mm de zachte randen elimineren, die ongewenst zijn

 

Voordelen van Olie Doordrongen Ringen

 

De olie Doordrongen Ringen is een economische, ecologisch schone, hoge productiemethode om delen aan of dicht bij definitieve afmetingen precies te maken. Met weinig of geen het machinaal bewerken vereiste verrichtingen. wegens hun poreusheid, kunnen zij met olie of plastiek worden doordrongen.

 

De juiste ontwikkeling van componenten voor productie die proces het van P gebruiken/m-kan de behoefte minimaliseren of vergemakkelijken om te recycleren. Met behulp van poedermetallurgie, kunnen wij strakke dimensionale tolerantie handhaven en „het schone“ vormen bereiken. Het verminderen van technologische processen en schrootverliezen is het grootste voordeel om gepoederde metaaldelen te bewaren. Het proces van P/m-elimineert of minimaliseert schrootverlies, typisch gebruikend meer dan 97% van het grondstof in het gebeëindigde deel.

 

Het gepoederde metaalproces is geschikt voor economische, high-volume productie. Nochtans, Nationaal Brons Mfg. Het prides op bijzonder flexibel het zijn in termen van volume.

GEGOTEN bronsringen VERSUS VAN OLIE DOORDRONGEN BRONSringen

 

Verschil tussen oliehoudende koperkoker en zelfsmerende koperkoker in poedermetallurgie

Onder de types van duidelijke lagers, zijn er zelfsmerende die lagers door het inherente smeermiddel van de matrijs en staal achterlagers met anti-wear laag op het werkende gezicht worden gesmeerd. Hier verklaren wij hoofdzakelijk de oliehoudende koperkoker en zelfsmerende koperkoker met het matrijssmeermiddel, en maken dan een gedetailleerde analyse van de producten met verminderde slijtagelaag in het recentere stadium.

Hier is de definitie van oliehoudende het koperschede van de poedermetallurgie: de poedermetallurgie is een technologie voor het maken van metaalpoeder, en het nemen van metaalpoeder (en soms het toevoegen van een kleine hoeveelheid niet-metalen poeder) als grondstof, door het mengen van, het vormen van en het sinteren, om materialen of producten te maken. Het de olielager van de poedermetallurgie verwijst naar de dragende op deze wijze verwerkte die producten nadat het lager vacuüm met smeerolie wordt doordrongen is. Omdat de matrijs van dit product van poeder wordt gemaakt, zal er fijne gaten in de matrijs zijn, en het oliegehalte kan een bepaald deel na doordrongen met smeerolie bereiken. Van bij het begin in ons land een naam aan dit dragende olielager zal zijn, moet het olielager niet zeggen dat dit soort lagers zo olieachtig wanneer het gebruik te hoeven om geen smeerolie toe te voegen heeft, wordt het getoond dat het lager zelf oliehoeveelheid smeerolie heeft, vaak om geen smeerolie te hoeven toe te voegen of wanneer het gebruiken van slechts een kleine hoeveelheid toegevoegd smeermiddel.

Het werk principe: wanneer de schacht onbeweeglijk is, worden alle lagers opgeslagen in de poriën, en de lading wordt gesteund door het directe contact tussen het oliehoudende lager en de schacht. Nochtans, wegens capillariteit, wanneer de schacht in verrichting is, sijpelt de smeerolie in de fijne poriën van het dragende materiaal uit op de binnendiameteroppervlakte van het lager, die een grenssmering van een bepaalde staat op het contactpunt tussen de schacht en de oppervlakte van het lager vormen. P/m is de oliehoudende koperkoker over het algemeen geïnstalleerd bij een hoge snelheid, ongelegen voor het bijtanken en onderhoud, met een bepaalde arbeidsvoorwaarde van lage temperatuur en lading. Nochtans, vóór de verwerking van dit soort product, is het over het algemeen noodzakelijk om de vorm van het verwante product eerst te verwerken. Daarom wanneer het selecteren van het producttype, als de productgrootte klein is en de hoeveelheid bijzonder groot is, kan dit proces worden overwogen.


Toepassingsvoorwaarden: wijd gebruikt op huishouden elektromachines, textielmachines, chemische machines, auto-industrie en andere gebieden.

Algemene naam van oliehoudende poedermetallurgie: oliehoudende koperkoker, gesinterd oliehoudend bronslager, oliehoudende ijzer-basis, poederlager.

Gemeenschappelijke types van de olielager van de poedermetallurgie: FZ1165, FZ1265, FZ1360, FZ1465, FZ2170, FZ2265, FZ2365.

Productstijl van oliehoudende het koperkoker van de poedermetallurgie: (uitvoerende norm: Het glijden van GB t2688-2012 dragende technische voorwaarden van het lager van de poedermetallurgie)

 

Toepassingen

 

De gepoederde Ringen van het Metaalbrons worden gebruikt in een grote verscheidenheid van de industrieën. In de loop van de jaren aangezien de P/M-technologie heeft vooruitgegaan, deed dat de hoeveelheid toepassingen die dit type van product utlized. Enkele belangrijke industrieën waar u de gepoederde ringen van het metaalbrons kunt vinden zijn als volgt:

 

Automtive

 

  • Koppelstangen

  • Hoofdlagerkappen

  • De Componenten van de oliepomp

  • De Componenten van het timingssysteem

  • Deurbroedsel & Slotmechanisme

  • Hogere & Lagere Schuine standcomponenten

  • Startmotorcomponenten

  • Hydraulische Pompdelen

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

Je zou deze kunnen zijn